Home » Novinky » Gaštany: ako odstrániť druhú kožu po varení? Odpoveď tu!

Gaštany: ako odstrániť druhú kožu po varení? Odpoveď tu!

V súčasnosti je pre dobrý rast a každodenné zdravie dôležitá bohatá, pestrá a vyvážená strava.

V skutočnosti je dôležité meniť stravu podľa ročných období, aby sme každý deň dostávali živiny, ktoré naše telo potrebuje na to, aby bolo v dobrej kondícii. Počas sezóny zberu gaštanov sa čoraz viac ľudí rozhoduje konzumovať gaštany v rôznych podobách.

Aké sú výhody jedenia gaštanov?

Predtým, ako vám povieme, ako odstrániť druhú šupku z gaštanov po ich uvarení, je dôležité poznať výhody, ktoré vám konzumácia gaštanov môže priniesť.

V prvom rade by ste mali vedieť, že gaštany majú veľmi vysokú energetickú hodnotu. Každá z nich totiž obsahuje niečo vyše 40 % sacharidov, čo je jednoducho obrovské množstvo. Gaštany majú tiež veľmi vysoký obsah vlákniny, ale nízky obsah tuku, bielkovín a cholesterolu, takže sú veľmi zdravou potravinou, ak sa konzumujú s mierou.

Pre milovníkov múky je dôležité vedieť, že mleté gaštany umožňujú získať veľmi kvalitnú bezlepkovú múku, ktorá je známa najmä na Korzike. Na prípravu pečiva sa však musí zmiešať s pšeničnou múkou.

Po druhé, je dôležité vedieť, že gaštany nasýtili mnoho ľudí v tejto krajine, najmä v časoch hladomoru a vojny, keď boli potraviny oveľa vzácnejšie ako dnes. Po rozkrojení škrupiny sa zvyčajne piekli v rúre. Ak však chcete zmeniť chuť, gaštany môžete uvariť.

Ako môžete uchovávať gaštany?

Tak ako všetky potraviny, aj gaštany podliehajú skaze. Preto je dôležité skladovať ich v dobrých podmienkach, aby ste neprišli o cennú úrodu.

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia gaštany vôbec nie sú sušené ovocie, ale čerstvé ovocie. Preto je dôležité uchovávať toto ovocie v chladničke, pretože nie je citlivé na vlhkosť a teplo.

Ak ich chcete skladovať niekoľko týždňov, môžete ich namočiť do vody a každý deň ju počas jedného týždňa meniť. Táto metóda odstráni rôzne larvy a parazity v plodoch. Gaštany, ktoré sa počas tohto procesu dostanú na povrch, by sa mali zlikvidovať, pretože sú nevhodné na konzumáciu.

Keď sú gaštany týždeň vo vode, mali by sa vybrať a nechať na dobre vetranom mieste približne desať dní. Keď sú suché, môžete ich uskladniť.

Ako odstrániť druhú šupku z gaštana po uvarení?

Ako viete, gaštan je plod pokrytý škrupinou, ktorú je samozrejme potrebné pred konzumáciou odstrániť. Existuje však veľa ľudí, ktorí nevedia, ako odstrániť kožu z gaštana. Väčšine ľudí preto trvá dlho, kým sa zbavia kože.

Ak chcete ľahko odstrániť šupku gaštanov, odporúčame ich po uvarení vložiť do vriacej vody, aby ste mohli ľahšie odstrániť šupku tohto ovocia. Voda zmäkčí škrupinu a bude sa dať ľahšie odstrániť ako predtým.

Podľa týchto tipov môžete rýchlo a jednoducho pripraviť chutné gaštany na zimnú sezónu.


Davida
O autorze, Davida
David je šéfredaktorom portálu Mobile-point.sk. Jeho úlohou je motivovať a viesť redakčný tím, aby vytváral kvalitné a aktuálne informácie zo všetkých oblastí života v domácnosti a záhradkárstva. David je tiež veľkým milovníkom prírody a vždy sa snaží byť v kontakte s prírodným prostredím. Je členom miestneho ochranárskeho združenia a angažuje sa v boji za ochranu a zmiernenie klimatických zmien.